Wij zetten ons in om wekelijks fantastische avonturen mogelijk te maken.
Ons team bestaat uit kantoor-, werkplaatsmedewerkers en geluksbrigadiers.
De geluksbrigadiers vormen met de ouderen onze geluksbrigade.
Kunstenaar Misja Immink is bedenker en maker van de Gelukswandelingen.
Hij is altijd op zoek naar nieuwe soorten geluk om er vervolgens met elkaar over te kletsen. Stilstaan bij roerwater. Ruimte voor takkengedachten. Luchtturen of gelukkige dakpannen spotten. Lopende praatjes om met elkaar tot bijzondere gedachten te komen.
Onze vaste wandel- en kantoorvrijwilligers zorgen ervoor dat bewoners van verzorgingstehuizen volop genieten van onze avonturen. Ook worden alle gelukswandelingen vergezeld door veel losse vrijwilligers. Soms lopen ze één keer mee, vaak een paar loopjes per jaar.
door Tara Lewis
Stephan Mosheuvel en Annelies Brink
"Ik ben zelf niet zo kunstzinnig, maar het brengt wel iets in beweging."
Joke van den Berg
"Je bent bezig in de frisse lucht, praat met de mensen en gaat Rotterdam anders zien, dus voor jezelf is het net zo leuk. Het is een uitje voor iedereen.”
Cobi en Remco de Ligt
“En tijdens het wandelen ben je actief en kijk je op een andere manier om je heen. Een beetje zoals je op vakantie rondkijkt, maar dan in je eigen stad.”
Marloes en Tom Wooning
"Ik vond het meteen fantastisch. Het concept vond ik al mooi, dat je naar buiten gaat met mensen die weken, soms al maanden binnen zitten. Maar je krijgt er veel voor terug."
De Gelukswandelingen is ontstaan in 2012 toen Museum Rotterdam een oproep deed voor mantelzorginitiatieven.
De inmiddels 82-jarige mantelzorger Herman Tiggeloven maakte veilige wandelingen voor én met zijn ernstig zieke partner die slecht ter been was. Op deze manier konden zij ondanks hun steeds kleiner wordende wereld toch onderdeel van de stad blijven. Hij werd gekoppeld aan Misja Immink die de extra dimensie aan de wandelingen toevoegde, namelijk ‘geluk in overleg’. Hij heeft deze wandelingen verder ontwikkeld tot een activiteit die ook voor andere Rotterdammers toegankelijk is: de Gelukswandelingen. Inmiddels kan vanuit vijftien verzorgingshuizen samen met bewoners het geluk worden gevonden.
"Wanneer je niet meer op straat komt, neem je geen deel meer aan het leven. De straat is als een theater. Waarom denk je dat zoveel mensen op terrassen zitten?"
Herman Tiggeloven